DomovNoviceŠKANDAL 24: Koper je že od nekdaj živahno mesto

ŠKANDAL 24: Koper je že od nekdaj živahno mesto

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V današnji izdaji časopisa Škandal 24, si lahko preberete članek “Koper, mesto stoterih sonc”, v katerem je zajet turistični in kulturni utrip našega mesta. Kot so zapisali v članku, je Koper skrito mediteransko mestece, ki vas skozi sprehod po mestnih ulicah popelje v preteklost in vam poleg tega ponudi tudi pravo doživetje.

Kot pišejo, je vzdušje v Kopru že od nekdaj zelo živahno, danes pa ga dodatno bogatijo tudi raznovrstne tradicionalne prireditve, ki v mesto privabljajo številne obiskovalce in radovedneže. Med njimi tako izpostavljajo mednarodni festival slaščic in sladkih dobrot Sladka Istra ter tradicionalno praznično dogajanje v okviru Magičnega decembra, ko Koper zasije v soju prazničnih luči in se na Titov trg poleg pestrega programa preseli tudi drsališče. Pozabili niso niti na norčavi pustni čas in Istrski karneval ter na odlično kulinarično ponudbo, ki jo nudijo naši lokalni gostinci.

Mimo njih ni šlo niti to, da je Koper športnikom prijazno mesto, kjer lahko vsi ljubitelji športa in rekreacije svoj prosti čas preživijo na prostem – na urejenem Športno  rekreacijskem centru Bonifika, ali pa popotovanju med griči in dolinami prelepega obmorskega okolja. Na svoj račun pa so prišli tudi vsi ljubitelji plezanja, ki lahko svoje spretnosti urijo tudi v novem plezalnem centru.