DomovNoviceSkupina Easypark prevzela koprsko podjetje Zeleno mesto

Skupina Easypark prevzela koprsko podjetje Zeleno mesto

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenija je postala del mednarodnega omrežja Easypark, ki omogoča plačevanje parkirnine z enotno aplikacijo na številnih evropskih parkiriščih. Skupina Easypark je namreč prevzela koprsko podjetje Zeleno mesto, ki ima v lasti storitev plačevanja parkirnine Mobilepark, so sporočili iz skupine.

Omrežje Easypark tako odslej vključuje tudi parkirišča v Mariboru, Bohinju, na Bledu, v Piranu, Portorožu, Fiesi, Luciji, Strunjanu, Seči, Izoli, Sežani, Slovenj Gradcu, na Ptuju in v Grosupljem.

Direktor skupine Easypark Johan Birgersson je izrazil zadovoljstvo, da je Slovenija že 13. država, ki se je pridružila njihovemu omrežju. Poudaril je, da je njihova storitev prejela številne nagrade.

Kot je pojasnil direktor za Slovenijo Uroš Maklič, aplikacija vključuje tudi storitev za pomoč pri iskanju prostega parkirnega mesta.

Easypark poleg te aplikacije ponuja tudi druge digitalne storitve, ki mestom omogočajo izboljšanje prometnega toka in zmanjšanje prometnih zastojev, hkrati pa povečajo zasedenost zasebnih parkirišč. Te storitve delujejo usklajeno z namenom ustvarjanja bolj trajnostnega, stroškovno učinkovitega in pametnejšega mesta, so še zapisali v sporočilu.