DomovNoviceSladoledni dan v Kopru

Sladoledni dan v Kopru

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec meseca bodo v Kopru na svoj račun prišli vsi ljubitelji sladoleda. Degustacijske porcije domačega sladoleda bodo na ta dan pri gostinskih ponudnikih v mestu na voljo po promocijski ceni.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z gostinskimi ponudniki iz mestnega jedra v  četrtek, 28. aprila, med 10. in 19. uro pripravlja prav posebno promocijsko akcijo, v sklopu katere bo v ospredju domači sladoled.

Koprski gostinski ponudniki, ki ponujajo sladoled iz lastne proizvodnje, bodo na dan ponujali manjše, degustacijske porcije sladoleda za simbolično ceno enega evra. Namen akcije namreč je, da bi ljudje ta dan poskusili čim več domačih sladoledov pri različnih ponudnikih. Tisti, ki bodo obiskali vse ponudnike, ki sodelujejo v akciji, bodo prejeli brezplačen ogled zvonika in sodelovali v nagradni igri za 100 kepic brezplačnega sladoleda.

Kot pojasnjuje direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Mojca Vojska, je pobuda za Sladoledni dan prišla s strani ponudnikov pred nedavnim ustanovljene skupine za turizem. »Zavod je ideji prisluhnil in prevzel koordinacijo in promocijo Sladolednega dne«, pravi in dodaja, da v kolikor se bo iniciativa dobro prijela, jo bodo v prihodnje še nadgradili. »Koper slovi po največjem prazniku sladic – Sladki Istri, ki se izvaja ob koncu poletja, in zakaj ne bi tudi Sladoledni dan ob začetku poletne sezone nekega dne prerasel v pravi sladoledni praznik ob morju«, dodaja Vojska, ki je prepričana, da lahko tovrstne akcije v sodelovanju s ponudniki v mestu pomembno pripomorejo k nadaljnjemu oživljanju starega mestnega jedra Kopra in večanju prepoznavnosti destinacije Koper kot turistične destinacije.

Foto: Jaka Ivančič