DomovNoviceSlovenska Istra se je uspešno predstavila v Italiji

Slovenska Istra se je uspešno predstavila v Italiji

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Sredi meseca so v Trstu, Veroni in Turinu pripravili t.i. workshop-e, na katerih so se sestali italijanski agenti in predstavniki slovenskih destinacij, med njimi tudi slovenska Istra.

Slovenija se je v minulih dneh predstavila italijanskim organizatorjem turističnih potovanj v sklopu treh workshopov pod imenom Roadshow, ki je plod sodelovanja 3 držav (Slovenije, Avstrije in Češke). Eden od ciljev tovrstnih srečanj je namreč italijanskemu tržišču predstaviti celovito ponudbo srednjeevropske regije kot geografskega, pa tudi skupnega kulturnega prostora.

T.i. workshop-e oziroma srečanja »ena na ena« so izvedli v Trstu, Veroni in Turini, kjer se je v sklopu slovenske Istre predstavila tudi destinacija Koper, medtem ko se je v Trstu predstavilo Turistično združenje Izola, v Veroni pa Turistično združenje Portorož. Tema srečanja je bil kulturni turizem, agente iz Furlanije, Lombardije in Piemonta pa so zanimale predvsem novosti, neodkrita doživetja, informacije o namestitvah in posebnostih. Lokalne turistične agencije so v ta namen pripravile tudi posebne turistične pakete, po katerih so tuje turistične agencije izkazale izjemno zanimanje.

V sklopu Slovenije so na workshopu sodelovali še Bled, HIT Alpinea, Park Škocjanske jame, Postojnska jama, Sava Hoteli, turistična agencija Kompas in Park vojaške zgodovine Pivka.