DomovNoviceŠOUP bo praznike tudi letos polepšal socialno ogroženim mladostnikom

ŠOUP bo praznike tudi letos polepšal socialno ogroženim mladostnikom

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se dobro zavedajo stisk, ki pestijo mlade v času draginje in povečanja vseh življenjskih stroškov. Kljub temu da se inflacija nekoliko umirja, pa njene posledice na svoj način občutijo tudi študentke in študenti. Tako so se letos že tretjič odločili, da so med prazniki aktivni tudi na socialnem področju in pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč. 

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu so se že tretjič zapored odločili, da bodo še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom. Tako je njihova ekipa pripravila darila za 30 socialno ogroženih mladih od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino so izbrali, ker menijo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje njihovo pomoč.

»Akcija Božiček za en dan je neverjeten projekt, ki polepša praznike socialno šibkejšim otrokom in starostnikom. V času prihajajočih praznikov je pomembno, da vsaj delno pripomoremo k reševanju stisk tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Tudi letos smo se z veseljem vključili v akcijo in pripravili darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov. Verjamem, da jim bomo na ta način nekoliko polepšali praznični čas,« je povedala Helena Francuz, sekretarka za socialno in študentsko problematiko.

Foto: ŠOUP