DomovNoviceŠtevilne novosti vabijo v destinacijo Koper

Številne novosti vabijo v destinacijo Koper

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Od novih nastanitev, do novih restavracij in prireditev. Destinacija Koper bo v novo poletno turistično sezono vstopila s številnimi novostmi.

Ta konec tedna svoja vrata odpira povsem prenovljen hotel s štirimi zvezdicami v središču mesta – hotel Grand Koper. Hotel bo namenjen predvsem poslovnim gostom, parom in popotnikom, zadovoljil pa bo tudi družine in večje skupine, kot so npr. športniki na pripravah – predvsem v času izven glavne sezone. Več informacij o prenovljenem hotelu na povezavi.

Med nastanitvami tik ob morju je na novo odprla tudi luksuzna počitniška hiša Vila Molet, ki se nahaja med Žusterno in Koprom in nudi možnost kopanja takoj pod hišo. V nastanitvi so štiri luksuzne nastanitvene enote, ki se lahko združijo v celoto.

Destinacija Koper je od prejšnjega tedna bogatejša tudi za slaščičarno na podeželju – Refoškoladnico, ki so jo odprli v Marezigah. Ponudba sloni na sladoledu in sladicah z okusom različnih vrhunskih lokalnih vin, vsekakor pa dopolnjuje obstoječo ponudbo Vinske fontane, gostilne Karjola in ostalo bogato ponudbo Dežele refoška.

Predvidoma konec junija bo turistično ponudbo Kopra obogatila tudi ribja kantina Stella Maris, ki bo zaživela na 17-metrskem katamaranu, ki je privezan v koprskem mandraču. V ribji kantini bodo ponujali različne morske jedi.

Koper je bogatejši tudi za odlično restavracijo, ki ponuja istrske jedi z modernim pridihom. Restavracija Kogo, kar v istrskem narečju pomeni kuhar, je zaživela na sedežu vinske kleti Vinakoper na Šmarski cesti 1 v Kopru in zaokrožuje ponudbo vinske kleti ter vinskega butika Hiša refoška.

Sicer pa bodo ljubitelji istrske gastronomije na svoj račun prišli z Altroke Istra Gourmet Festivalom, ki se prav na dvorišču Vinakoper začenja 24. junija in bo vse do konca septembra z istrskimi jedmi in odličnimi vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah destinacije Koper. Več na www.visitkoper.si

Foto: Jaka Ivančič, MOK, LAS, ZMKT, Vinakoper