DomovObvestilaNadzorni odbor MOK predstavil ugotovitve in poročila

Nadzorni odbor MOK predstavil ugotovitve in poročila

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Nadzorni odbor koprske občine je danes predstavil poročila o opravljenem pregledu s področja ravnanja s stvarnim premoženjem, urejanja prostora, koncesij ter svetovalnih in odvetniških storitev občine v preteklih letih. Sedemčlanski organ, ki sicer nima preiskovalne vloge, je pripravil skupno osem poročil, v katera je vključil tudi priporočila za ravnanje v prihodnosti.

Neodvisen in samostojen organ sestavlja sedem članov, in sicer predsednik Jadran Bajec, namestnik predsednika Edmond Gašpar, Tjaša Benčina, Dunja Jovičić, Valter Krmac, Rok Parovel in Tina Podgornik. Kot je v uvodu povedal predsednik nadzornega odbora Bajec, njihove ugotovitve nimajo obvezujočih posledic, dodal je tudi, da si želijo jasnejših pristojnosti. V zvezi s tem so predložili nekaj predlogov strokovni skupini, ki pripravlja spremembe občinskega statuta.

Kot je ocenil podpredsednik nadzornega odbora Gašpar, nadzorni odbor v tej sestavi deluje bolj globinsko, kot so njihovi predhodniki. Prepričani so, da v sedanjem mandatu vzpostavljajo zakonsko vlogo in pomen tega organa. Članica nadzornega odbora Jovičićeva je ob tem poudarila, da so svoje delo opravljali resno in podrobno, prišli so tudi do nekaterih dobrih rešitev in predlogov za občinsko upravo.

V okviru nadzora so pregledovali različne posle, v katerih niso zaznali sumov storitve kaznivih dejanj. Med drugim so opravili pregled postopkov, vezanih na projekt bodočega sakralnega objekta pravoslavne cerkve, ki so bili po mnenju Bajca neoptimalni. Kot pozitiven premik so izpostavili sprejetje odloka o ustanovitvi medobčinske službe notranje revizije.