DomovNoviceŠtudentje darovali 43 litrov krvi

Študentje darovali 43 litrov krvi

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentske krvodajalske akcije »Častim ½ litra!«, ki so jo v preteklih dneh pripravili PreProstoVoljni in skupina mladih prostovoljcev, ki delujejo v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem, so se udeležili 103 študenti krvodajalci.

S sloganom »Častim ½ litra!« v aprilu študentske organizacije in klubi pozivajo vse študente, naj v čim večjem številu darujejo kri. Namen skupne krvodajalske akcije je spodbuditi študente k sodelovanju in ustvariti zavedanje o pomembnosti darovanja krvi. Mladi krvodajalci so tako v treh dneh skupaj darovali nekaj več kot 43 litrov krvi.

Foto: Pixabay.com

»Tudi tokratna krvodajalska akcija je bila uspešna, saj smo znova zabeležili veliko število mladih krvodajalcev. Tudi v prihodnje bomo nadaljevali s krvodajalskimi akcijami, saj preko njih širimo zavedanje o pomenu darovanja krvi in humanitarnosti. Od pričetka izvajanja vseslovenske akcije smo veliko mladih vzgojiti v redne krvodajalce, kar je vsekakor velik uspeh,« je odziv študentov na krvodajalsko akcijo komentirala Kristina Taja Grünfeld, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.

Vsak darovalec je tekom akcije, poleg malice, prejel tudi simbolična darila, primorskim študentom pa je bil omogočen tudi brezplačen prevoz. 

Več informacij glede Študentskega krvodajalskega tedna je dostopnih na spletni strani www.castimkri.si.