DomovNoviceSvetniki prižgali zeleno luč za obnovo avtobusne postaje Koper

Svetniki prižgali zeleno luč za obnovo avtobusne postaje Koper

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Člani občinskega sveta Mestne občine Koper so na današnji izredni seji obravnavali in sprejeli DIIP za projekt obnove avtobusne postaje Koper, s katerim namerava občina kandidirati za pridobitev sredstev iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. Seznanili so se tudi z razrešitvijo Matevža Ravnikarja z mesta direktorja Zdravstvenega doma Koper in soglašali z imenovanjem Igorja Hrvatina za vršilca dolžnosti direktorja tega zavoda.

Ravnikarja je svet zavoda Zdravstveni dom Koper razrešil minuli četrtek, 7. junija, in sicer na podlagi njegove zahteve za razrešitev. V času do imenovanja novega direktorja javnega zavoda bo funkcijo vršilca dolžnosti opravljal Igor Hrvatin, ne dlje kot eno leto.

Svetniki so poleg tega danes sprejeli tudi DIIP – dokument identifikacije investicijskega projekta za projekt obnova avtobusne postaje Koper, s katerim se namerava koprska občina prijaviti na razpis ministrstva za infrastrukturo in kandidirati za pridobitev evropskih sredstev iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. V okviru 1,2 milijona evrov vredne naložbe, bi bilo lahko teh sredstev nekaj manj kot 850 tisoč evrov, preostali del stroškov pa bi krila Mestna občina Koper iz naslova proračuna. Gre za naložbo, ki predvideva celovito ureditev 3600 kvadratnih metrov površine avtobusnega kolodvora, s postavitvijo nadstrešnice, ureditev peronov, zamenjavo dotrajanih robnikov, dopolnitev oz. prilagoditev spremljajoče talne in vertikalne prometne signalizacije ter obnova dotrajane urbane opreme.