DomovNoviceTaverna v objemu festivala uličnih umetnikov Frivolus

Taverna v objemu festivala uličnih umetnikov Frivolus

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo med 16. in 18. septembrom v Kopru organizirala že sedmi festival ulične umetnosti Frivolus. Letošnji slogan se glasi Verjemi v čarovnijo.

Frivolus je festival, ki ga koprske ulice že dobro poznajo, v sklopu katerega ulični umetniki vsako leto poskrbijo za tri nepozabne dni, ki navdušijo obiskovalce Taverne. Brezplačne predstave, ki so v minulih letih popestrile koprske trge, ulice in sprehajališča, bodo tudi letos potekale na eni lokaciji.

Tridnevni kulturno-umetniški dogodek bo letos potekal le korak od morja s pogledom na Koprski zaliv v Taverni Koper, bo nedvomno ponudil pester program, predstave domačih umetnikov pa nas bodo razveseljevale s humorjem in različnimi triki ter nas vsaj za nekaj časa popeljale v magičen svet. Nastopili bodo Studio Anima s Poletnim vrtiljakom, Ugo Sanchez Jr. iz Italije s svojim performansom RIO BOOM BOOM, Štirje Elementi – KINETIK STUDIO Cirkus Star, Čokoladni cirkus, Lučka v temni deželi, ognjeni šov.

 »Vesela sem, da Frivolus poteka že toliko let in vsakič privabi nove gledalce. Tudi letos vam obljubljamo nepozabne večere v koprski Taverni. Potrudili se bomo, da čarovnija objame Koper. Verjemi v čarovnijo,« nam je le nekaj dni pred začetkom festivala razkrila vodja festivala Frivolus Tamara Crnjac.

Več o programu letošnjega festivala na povezavi.

Priljubljen obalni festival že od samega začetka sofinancira tudi Mestna občina Koper.

Foto: ŠOUP