DomovNoviceVseslovensko glasovanje skupnosti za Social Impact Award je odprto

Vseslovensko glasovanje skupnosti za Social Impact Award je odprto

Naši krajiNoviceSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Projekt Social Impact Award (SIA) nudi podporo mladim socialnim podjetnikom, ki so še v zgodnji fazi razvoja in izvedbe inovativnih poslovnih rešitev za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi izzivi našega časa. V mednarodnem prostoru je projekt prisoten že več kot desetletje, v Sloveniji pa je svojo pot začel leta 2021. Nagrado Social Impact Award je tudi letos na lokalni ravni podprla Mestna občina Koper. Z današnjim dnem se je začelo tudi finalno glasovanje skupnosti Social Impact Award, ki bo potekalo vse do nedelje, 2. oktobra.

Slovenska agencija za mlade mladim s programom Social Impact Award letos že drugo leto zapored omogoča vključitev v celovit mednarodni program, ki jih vodi čez vse faze razvoja njihove socialnopodjetniške ideje in jim ob tem nudi nenehno mentorsko podporo priznanih socialnih podjetnikov.

V drugo generacijo finalistov Social Impact Award Slovenia se je letos uvrstilo 11 najboljših ekip, ki so svojo idejo v preteklih poletnih mesecih razvijale in nadgrajevale. To so tudi ekipe, ki se bodo potegovale za končne nagrade. Z današnjim dnem pa je odprto vseslovensko glasovanje za t. i. Community voting, v sklopu katerega lahko vsi Slovenci oddajo glas za svojega favorita. Kratke predstavitvene videe vseh finalistov si lahko ogledate na tej povezavi. Community voting oz. glasovanje skupnosti bo potekalo do nedelje, 2. oktobra, do polnoči.

»Veseli nas, da nam je po lanskoletni prvi, a zelo uspešni, izvedbi letos uspelo v projekt vključiti še več mladih in še več ekipam ponuditi mentorstvo ter jim pomagati pri razvoju njihove socialno podjetniške ideje, v katero resnično verjamejo. Prav vsak izmed letošnjih finalistov piše svojo zgodbo za boljšo družbo, v kateri živimo, in veseli smo, da jim lahko pri tem stojimo ob strani ter jim nudimo vso potrebno podporo.,« je povedala Nika Stegovec, vodja Social Impact Award Slovenia.

Končne nagrade v sklopu projekta Social Impact Award Slovenia bodo podeljene v dveh sklopih. Dve nagradi bo podelila strokovna žirija (ang. Jury award), dve nagradi pa bo izbrala slovenska javnost v sklopu glasovanja skupnosti (ang. Community award). Nagrade bodo podeljene na zaključni slovesnosti v Kopru, ki bo v petek, 14. oktobra.

Več informacij o samem projektu in glasovanju na povezavi.

Foto: Social Impact Award