DomovNaši krajiV sredo se nadaljuje dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja

V sredo se nadaljuje dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je Marjetica Koper pred meseci uspešno izpeljala prvo fazo dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju koprske in ankaranske občine, se v sredo začenja druga. Na ta način bo učinkovito odpravila težave s škodljivimi insekti, ki se zadržujejo tudi v kanalizaciji.

Dezinsekcijo bodo izvajali v sredo, 14. septembra, opravili jo bodo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke.

Občanke in občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob ali v javnem kanalizacijskem omrežju, saj prioritetna mesta dezinsekcij določajo glede na prijave občanov. Na podlagi lanskoletnih izkušenj pozivajo, da se občani in občanke pridružijo akciji in dezinsekcijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Dezinsekcija je pogojena z ugodnimi vremenskimi razmerami

Glede na to, da je izvedba dezinsekcije pogojena z ugodnimi vremenskimi razmerami, bodo občanke in občani pravočasno obveščeni o spremembah datuma izvedbe. Za več informacij in terminih izvedbe dezinsekcije na določeni lokaciji znotraj obeh občin so dosegljivi na elektronskem naslovu kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonski številki 05 66 33 801 oziroma na elektronskem naslovu izvajalca radit@siol.net ali na telefonski številki 068 138 831.

Foto: Marjetica Koper