DomovNoviceTradicionalne Istrske pustne povorke letos ne bo

Tradicionalne Istrske pustne povorke letos ne bo

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Negotove razmere, povezane z epidemijo koronavirusa, so tudi letos krive za odpoved tradicionalne Istrske pustne povorke v Kopru.

Zaradi trenutnih slabih epidemioloških razmer v državi in velike negotovosti glede morebitnih sprostitev na področju organizacije množičnih prireditev, so v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper s težkim srcem sprejeli odločitev, da Istrske pustne povorke v Kopru tudi letos ne bo. Zavedajo se namreč, da priprava na pustovanje pri društvih in skupinah, ki običajno sodelujejo na pustni povorki, terjajo večmesečne priprave, prav tako velike priprave terja sama organizacija prireditve in ker v tem trenutku še ni jasno, kakšni ukrepi bodo v veljavi v pustnem času, so se organizaciji pustnega dogajanja v Kopru tudi letos morali odpovedati.

Kot je znano, je Istrski karneval prireditev, ki je dolga leta bogatila dogajanje v pustnem času na območju slovenske Istre. Istrska pustna povorka je z leti postala tradicionalna prireditev, ki je pripomogla k temu, da je tudi Koper postal ena od pomembnih prestolnic karnevalskega dogajanja pri nas. Žal je že v lanskem letu epidemija koronavirusa prekrižala načrte in onemogočila izvedbo tega živahnega dogodka, ki se ga običajno udeleži tudi več tisoč ljudi.

V koprskem Zavodu sicer ostajajo optimistični in se nadejajo, da jim bo spomladi uspelo organizirati druge prireditve, kot sta denimo predstavitev krajevnih skupnosti Koper na dlani in Altroke Istra Gourmet Festival.

Foto: Jaka Ivančič