DomovNoviceV Koprskem zalivu poteka vojaška vaja Ladja 22

V Koprskem zalivu poteka vojaška vaja Ladja 22

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski zaliv je v teh dneh prizorišče vojaške vaje Ladja 22. Poleg dejavnosti, ki potekajo na morju, ga preletavajo še helikopterji Slovenske vojske in policije. Vaja se bo zaključila jutri, v četrtek, 13. oktobra, predvidoma ob 13. uri s pristankom dveh helikopterjev in privezom dveh vojaških ladij na potniškem terminalu.

V sklopu vojaške vaje Ladja 22 se pripadniki Slovenske vojske usposabljajo na področju pomorskega prestrezanja, sodelovanja in usmerjanja, protiminskih pregledov in čiščenj ter zagotavljanja varnosti delovanja. Njen namen je preveriti zmožnosti za delovanje v sklopu nacionalne in kolektivne obrambe ter sodelovanje z ostalimi udeleženci nacionalnovarnostnega sistema.

Na vaji sodelujejo pripadniki 430. mornariškega diviziona z ladjo Ankaran, z zračno podporo vojaških letal PC-9, vojaških in policijskih helikopterjev in pripadniki Specialne enote policije ter Specializirane enote vojaške policije, izvedena pa je v sklopu niza vaj Slovenske vojske Preskok 2022.

Vaja se bo zaključila v četrtek, 13. oktobra, ob 13. uri s pristankom dveh helikopterjev in privezom dveh vojaških ladij. Za čas prileta helikopterjev bo za nekaj minut zaprt del Severne obvoznice, po dolžini potniškega terminala.

Foto: MOK