DomovNoviceV Kopru sprejem košarkarja Vlatka Čančarja

V Kopru sprejem košarkarja Vlatka Čančarja

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tifozi Koper 1987 bodo v torek, 27. junija, ob 19.30 v koprski Taverni pričakali  vrhunskega košarkarja Vlatka Čančarja, prvega Koprčana v zgodovini, ki je osvojil prstan NBA. Po sprejemu ob 20.30 bo sledila povorka do potniškega terminala, kjer košarkarju pripravljajo nepozabno presenečenje. Občanke in občane vabijo, naj se jim pridružijo v čim večjem številu.

Košarkarji Denver Nuggets so letos prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA. Na krilih Srba Nikole Jokića, ki je prejel naziv najkoristnejšega igralca (MVP) končnice, so na peti tekmi dvoboja proti ekipi Miami Heat zmagali s 94 : 89. S tem so boj na štiri zmage dobili s 4 : 1. Šampionski prstan je prejel tudi slovenski reprezentant, Koprčan Vlatko Čančar. S tem dosežkom se je med Slovenci pridružil Radoslavu Nesteroviću (San Antonio Spurs, 2005), Benu Udrihu (San Antonio Spurs, 2005 in 2007) in Saši Vujačiću (Los Angeles Lakers, 2009 in 2010).

Dobrodošlico in čestitke bodo vrhunskemu koprskemu športniku ob podpornikih, navijačih in prijateljih izrekli tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, predsednik Športne zveze Koper Arturo Steffe in drugi.

Foto: Tifozi Koper 1987, Facebook/Denver Nuggets, NBA