DomovNoviceV Mestni občini Koper so pripravljeni na zimske razmere

V Mestni občini Koper so pripravljeni na zimske razmere

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu, da se po trenutnih napovedih ne pričakuje snega na območju Mestne občine Koper, so pripravljeni na zimske razmere.

Tako sta v pripravljenosti ekipa zimske službe Marjetice Koper kot tudi ekipa Cestnega podjetja Koper. Sicer pa se zimska služba izvaja med 15. novembrom in 15. marcem, 24 ur dnevno.

Zimska služba tako poskrbi za vzdrževanje cest in ulic v mestu in primestju. V Mestni občini Koper se redno izvajajo tudi preventivni posipi cestišč z raztopino magnezijevega klorida in soli, vendar pa ne smete pozabiti, da je na prvem mestu še vedno previdna in varna vožnja.

Zimska služba. Foto: Vojko Rotar

Na našem območju sicer ni zakonsko obvezujoče, a je vedno priporočljivo namestiti zimske pnevmatike, saj se s tem vozniki lahko izognejo številnim nevšečnostim na cesti, v primeru, da zapade nenaden sneg. Poleg tega na Marjetici Koper opozarjajo tudi na primerno obutev, ki naj bo protizdrsna; z njo si lahko prihranimo resne poškodbe, kot so zvini ali zlomi.

Kljub vsemu pa bodite v primeru nenadnega nastanka zimskih razmer potrpežljivi in strpni. Čiščenje je urejeno v izvedbenem programu zimske službe, po katerem se najprej uredijo najbolj obljudena oz. prevozna območja.

Poleg Marjetice Koper in CPK, pri zimskih intervencijah sodelujejo tudi Policijska postaja Koper, Gasilska brigada Koper, Civilna zaščita in številna druga prostovoljna gasilska društva.