DomovNoviceVabljeni na 2. gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Vabljeni na 2. gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ljubitelji gorskega kolesarjenja boste na svoj račun prišli v začetku maja na 2. gorsko kolesarskem maratonu MTB Slavnik.  Prijavljenih je že več kot 200 tekmovalcev, število mest pa je omejeno.

Po lanskoletnem uspešnem, prvem gorsko kolesarskem maratonu MTB Slavnik, se letos 5. in 6. maja  v Hrpeljah pri Kozini obeta druga izvedba tega športnega dogodka, katerega trasa poteka tudi na območju Mestne občine Koper do njenega najvišjega vrha – Slavnika, po katerem prireditev nosi ime.

Ljubitelji gorskega kolesarjenja boste na svoj račun prišli v začetku maja na 2. gorsko kolesarskem maratonu MTB Slavnik.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja. 29-kilometrska trasa je lahko odlična MTB dogodivščina tako za najmlajše, kot tudi starejše in manj zahtevne rekreativne kolesarje, srednja (50 km) in dolga (81 km) pa sta pravi izziv za različno pripravljene rekreativne kolesarje.

Zaradi kakovostne prve izvedbe in zadovoljnih udeležencev vlada precejšnje zanimanje za udeležbo, vendar ob dejstvu, da vožnja poteka v naravnem okolju, organizator letos število prijav omejuje na 518. Spletne prijave in podrobnosti dogodka so na voljo na spletni strani www.mtbslavnik.si.

V nedeljo bo na osrednjem prizorišču tudi pestro spremljevalno dogajanje s poligonom za najmlajše kolesarje.

Poleg udeležencev je na dogodku pričakovati tudi številne obiskovalce, saj bo v nedeljo na osrednjem prizorišču tudi pestro spremljevalno dogajanje s poligonom za najmlajše kolesarje, podelitvijo nagrad in raznoliko ponudbo stojnic.

Kolesarskemu društvu Raketa se v soorganizaciji letos pridružujejo Prostovoljno gasilsko društvo Materija, dogodek pa podpirajo tudi Občina Hrpelje-Kozina, Mestna občina Koper, Hotel Admiral, Kolesarski center Špan, Trgo ABC Koper, Radio Koper in TV Koper-Capodistria, RCM, Provia d.o.o., Plama Pur ter nekateri lokalni partnerji.

Avtorji fotografij: Bogdan Čučič, Jernej Filipčič in Danilo Logar