DomovNoviceVabljeni na majski pogovor o branju

Vabljeni na majski pogovor o branju

KulturaNaši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturni klub, Slavistično društvo Koper in Gledališče Koper v četrtek, 26. maja, ob 20. uri vabijo v predprostor gledališča, kjer se bodo lahko številni ljubitelji kulture ob pogovoru in branju srečali z mlado slovensko pesnico Nino Medved.

S pesnico se bo pogovarjala Diana Pungeršič, ki bo v pogovornem večeru orisala njeno pesništvo in predstavila zbirko Drseči svet.

Nina Medved (1989) je vsestranska ustvarjalka, deluje kot producentka, urednica, književnica, performerka, fotografinja in prevajalka v slovenski jezik in iz slovenskega jezika v tuj jezik. Že vrsto let predano in zavzeto (so)oblikuje in vzpostavlja še številne javne prostore literature in kulture tako po Sloveniji kot v tujini: sodelovala je pri pripravi festivala Slovenskih dnevov knjige, pri pesniško-kritiškem Festivalu Pranger, v okviru katerega je pomagala oživiti Prevodni Pranger, v Tinqueuxu v Franciji je prispevala k izvedbi sejma za otroško in mladinsko poezijo Centra za otroško ustvarjalnost.

Leta 2019 je zmagala na natečaju Festivala mlade literature Urška, kar ji je omogočilo izid prvenca pri Javnem skladu za kulturne dejavnosti. Pod mentorstvom državnega selektorja Andreja Makuca, ki je v njeni pisavi prepoznal knjižni potencial, je nastala pesniška zbirka Drseči svet (2020). V njej je pesnica ustvarila izvirni pesniški izraz z velikim občutkom za pesemsko strukturo in bogato, a hkrati preprosto podobje. Pesmi se dotikajo temeljnih bivanjskih vprašanj (mladega) človeka, ki mu (stari) tradicionalni oprimki ne nudijo več opore, novih pa še ni na obzorju.

Foto: MOK