DomovNoviceZačenjajo se Altroke Istra Gourmet Festivali

Začenjajo se Altroke Istra Gourmet Festivali

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta četrtek se pred vinsko kletjo Vinakoper začenja nov cikel Altroke Istra Gourmet Festivalov. Kulinarične tržnice bodo tudi letos zaznamovale zadnje četrtke v mesecu vse do konca septembra.

Po lanskoletnem uspehu, bodo tudi letos gurmanski festivali z istrskimi jedmi, vini in drugo lokalno ponudbo bogatili dogajanje na različnih lokacijah destinacije Koper vsak zadnji četrtek v mesecu med majem in koncem septembra. Prvi letošnji Altroke Istra Gourmet Festival bo ta četrtek, 26. maja, med 17. uro in polnočjo na dvorišču Vinakoper. Na stojnicah se bodo predstavili različni ponudniki z istrskimi jedmi, vini in drugo lokalno ponudbo, ob 18. uri bo možen brezplačni ogled največje vinske kleti v slovenski Istri, od 19. ure dalje pa bo dogajanje zaznamovala tudi glasba v živo. Nastopili bodo skupina Mandolinistica Capodistriana, Klapa San Lorenzo, duo Zingelci in Calegaria.

Vstop na prireditev bo prost, okušanje jedi in pijač pa bo potekalo z neposrednim plačilom pri ponudnikih na stojnicah.

Tudi drugi Altroke Istra Gourmet Festival, ki bo v četrtek, 30. junija, bo umeščen ob vinski kleti, in sicer na posestvu vinske kleti Santomas v Šmarjah pri Kopru. Konec julija (28. 7.) bo prizorišče festivala Sv. Anton, 25. avgusta Dekani, zaključni festival pa bo 29. septembra v Kopru.

Več na www.visitkoper.si

Foto: Jakob Bužan