DomovNoviceVIDEO: Popovič in Milas enotno: “Samo skupaj lahko uspemo!”

VIDEO: Popovič in Milas enotno: “Samo skupaj lahko uspemo!”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je koprska Arena Bonifika gostila snemanje ene najbolje gledanih oddaj hrvaške televizije “Lijepom našom” – Mostovi kultur. Ob koncu oddaje sta se v sproščenem klepetu koprski župan Boris Popovič in državni sekretar urada za Hrvate po svetu Zvonko Milas dotaknila tudi aktualnih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.

Župan Boris Popovič je pojasnil, da gostovanje oddaje v Kopru zagotovo ni edini uspeh dobrega sodelovanja med Hrvaško in Slovenijo, še več, prepričan je, da se bodo kmalu rešile vse medsebojne težave, ki pestijo obe državi. Poudaril je predvsem dobro sodelovanje lokalne oblasti v odnosu s sosednjo Hrvaško: “Na območju Istre že vsa ta leta zelo dobro sodelujemo in smo v zelo dobrih odnosih.”

Njegovim besedam je pritrdil sekretar urada za Hrvate po svetu Zvonko Milas, ki se je ob tej priložnosti zahvalil koprskemu županu za skrb in nudenje pomoči Hrvatom na območju slovenske Istre. Tako kot župan Boris Popovič je tudi sam prepričan, da je uspeh zagotovljen le ob konstruktivnem sodelovanju obeh narodov.

Kaj sta na družabnih omrežjih Popovič in Milas še sporočila svojim sledilcem, pa v spodnjem video prispevku.