DomovNoviceVROČINSKI VAL: Začel se je najbolj vroč teden tega poletja

VROČINSKI VAL: Začel se je najbolj vroč teden tega poletja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Z današnjim dnem se je po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) pričel letošnji četrti vročinski val. Ta bo tudi najdaljši in najbolj vroč v tem poletju. Spremljale ga bodo visoke temperature, ki bodo pogosto presegale 35 stopinj Celzija. Agencija je tudi izdala opozorilo za veliko toplotno obremenitev predvsem sredi dneva in popoldne.

Današnji dan bo spremljalo sončno in vroče vreme, najvišje dnevne temperature pa bodo od 29 do 35 stopinj Celzija. Po napovedih Arsa bo najbolj vroče predvidoma v Beli Krajini. Od današnjega dne dalje pa se bo vročina še stopnjevala.

 

V teh vročih dneh bo še kako prijala osvežitev v morju. Foto: arhiv ekoper.si

Vročina bo naraščala do 38 stopinj Celzija

V torek, sredo in četrtek bo tako pretežno jasno in zelo vroče. V torek in sredo bodo temperature še višje od današnjih, in sicer do 37 ali 38 stopinj Celzija.

Podobne vrednosti meteorologi pričakujejo tudi v četrtek in petek, verjetno še v soboto. V nedeljo ali šele v ponedeljek bo vročina začela popuščati. Do takrat velja tudi trenutno Arsovo opozorilo o toplotni obremenitvi. Ta bo še posebej velika sredi tedna in v drugi polovici tedna, ko bodo precej tople tudi noči.

Meteorologi sicer ne pričakujejo popoldanskih ploh in neviht. Po 7. avgustu pa je verjetnost za padavine pri nas nekoliko večja. Temperature naj bi po napovedih Arsa šle malce navzdol, a ne prav izrazito.

Zaradi visokih temperatur je Arso izdal tudi drugo oz. oranžno stopnjo vremenske ogroženosti.

Vročinski val bo sicer zajel tudi Balkan, območje Panonske nižine, Italijo, segal bo tudi proti severu nekje do Poljske. Slednja je izdala že rdečo stopnjo vremenske ogroženosti.