DomovNoviceZadnje muzejske počitniške delavnice za otroke

Zadnje muzejske počitniške delavnice za otroke

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kako najbolje preživeti zadnje počitniške dni? Ena od zanimivejših alternativ je na voljo v Pokrajinskem muzeju Koper, kjer so za otroke od 8. do 13. leta pripravili še zadnje ustvarjalne počitniške delavnice, ki bodo poskrbele za sveže spomine na poletje. 

Počitniške delavnice se bodo odvijale v palači Belgramoni Tacco od torka, 29. avgusta, do četrtka, 31. avgusta, od 10. do 12. ure.

Torkova počitniška delavnica »Srce Kopra: Prazna skleda … Zlata ptička!« bo otrokom predstavila renesančne posode, odkrite med izkopavanji na Muzejskem trgu leta 2009, ki jim bodo služile za navdih pri umetniškem ustvarjanju v sgraffito tehniki.

Foto: Pokrajinski muzej Koper

Cena posamezne delavnice na otroka znaša 2 evra, število udeležencev na delavnicah pa je omejeno, zato se je potrebno nanje prijaviti. Prijavite se lahko na telefonski številki 031 842 408 ali pa pišete na brigita.jenko@pokrajinskimuzejkoper.si.

V sredini delavnici »Koper, kot si ga želim« bodo otroci s pomočjo umetniških del, multimedijskih predstavitev in igric raziskali izgled Kopra v različnih zgodovinskih obdobjih, ter likovno uprizorili svojo idealno podobo mesta v prihodnosti.

V četrtek pa bodo otroci na delavnici »Na tkanje lovimo sanje…« v arheološki zbirki spoznavali osnove ter zgodovino tkanja. Stkali bodo tudi svoje lovilce sanj, ki bodo odganjali zle duhove ter vabili dobre misli in lepe sanje.

Poletne počitnice se sicer zaključujejo, ustvarjalnim muzejskim delavnicam pa ni videti konca. Tudi med šolskim letom bodo za otroke pripravljali poučne in ustvarjalne vsebine!