DomovNoviceZaključna konferenca ob sklenitvi projekta FORTIS

Zaključna konferenca ob sklenitvi projekta FORTIS

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 7. julija, bo v Trstu med 9. uro in 13.30 potekala zaključna konferenca projekta FORTIS. Mestna občina Koper se je projektu pridružila marca 2020 z namenom izboljšanja čezmejnih storitev javnega prevoza in uskladitev postopov uradov za promet. Partnerji bodo javnosti predstavili rezultate pilotnih aktivnosti, ki so bile izvedene v zadnjih treh letih in rezultate študij izvedljivosti o čezmejnih pomorskih povezavah ter integrirani prodaji vozovnic. Projekt bo sklenjen 31. avgusta letos.

Na zaključni konferenci, ki bo potekala jutri, 7. julija, med 9. uro in 13.30 v dvorani Tessitori na Trgu Oberdan 5 v Trstu, se bodo srečali partnerji projekta FORTIS. Institucionalno sodelovanje je odigralo ključno vlogo pri ustvarjanju konkretnih rezultatov, kar je privedlo do sklenitve več sporazumov med glavnimi akterji. Javnosti bodo predstavili ključne dosežke na področju čezmejne trajnostne mobilnosti in usklajevanja postopkov prometnih uradov in nadzora težkih vozil na čezmejnem območju med Italijo in Slovenijo.

Dogodek sestavljata dve okrogli omizji, ki bosta obravnavali tako načrtovanje, izvajanje in spodbujanje čezmejnih storitev javnega prevoza kot tudi usklajevanje dela prometnih uradov, zlasti pri nadzoru težkih vozil na čezmejnem območju.

FORTIS je evropski projekt, financiran v okviru programa Interreg V-A Slovenija-Italija 2014-2020, katerega cilj je bil izboljšati in uskladiti čezmejne storitve javnega prevoza ter povečati znanje in izmenjavo dobrih praks na področju registracije in nadzora vozil v Italiji in Sloveniji.

Za zagotovitev mesta na zaključni konferenci je potrebna prehodna prijava prek spletnega obrazca.