DomovNoviceZaradi snega kaos na cestah, zaprta tudi primorska avtocesta

Zaradi snega kaos na cestah, zaprta tudi primorska avtocesta

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Sneg, ki je zapadel ponekod po državi, povzroča tudi težave v cestnem prometu. Zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Promet pa ovira tudi burja.

Na primorski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos burja piha med 130 in 150 kilometri na uro in je zaprta za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina, kjer burja piha s hitrostjo med 100 in 130 kilometri na uro, je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Primorska avtocesta je še vedno zaprta v obe smeri. Foto: promet.si

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Za osebna vozila je možen obvoz po regionalni cesti Postojna-Razdrto-Senožeče. Nastal je daljši zastoj med počivališčem Studenec in Razdrtim proti Kopru, proti Ljubljani pa pred priključkom Senožeče.

Zato je na primorski avtocesti potrebno izločanje priklopnikov in polpriklopnikov pred počivališčem Ravne in Povir proti Ljubljani, na primorski avtocesti proti Kopru pa pred Vrhniko.

Zaradi močnega vetra je priprto tudi koprsko pristanišče. Vsako vplutje oziroma izplutje ladij bodo obravnavali posamično.

Ponekod po Sloveniji sneži. Na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Ljubljana – Koper, počivališče Lom, pogled proti Koper. Foto: promet.si

Padavine so se v jutranjih urah okrepile, meja sneženja pa se je marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Do večera, ko bodo padavine v glavnem povsod ponehale, bo nad okoli 500 metri zapadlo od 10 do okoli 25 centimetrov snega, po nižinah pa večinoma manj kot 10 centimetrov.