DomovNoviceZOISOVE ŠTIPENDIJE ZA DIJAKE: Danes se izteče rok

ZOISOVE ŠTIPENDIJE ZA DIJAKE: Danes se izteče rok

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se izteče rok za prijavo dijakov na javni razpis in javni poziv za Zoisove štipendije za šolsko oz. študijsko leto 2017/2018, ki ga je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS na svoji spletni strani in na portalu e-Uprava objavil konec junija. Za študente se rok za prijavo izteče 6. oktobra.

Javni razpis je namenjen novim vlagateljem, ki še nimajo Zoisove štipendije oziroma se prvič prijavljajo za dodelitev, in tistim, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2017/2018 prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Posebni pogoji za pridobitev Zoisove štipendije so poleg izpolnjevanja splošnih pogojev tudi izkazan vsaj en izjemen dosežek in hkrati ustrezen šolski ali študijski uspeh ali drugo posebno merilo.

Foto: arhiv ekoper.si

Javni poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije je namenjen Zoisovim štipendistom, ki so štipendijo pridobili po starem zakonu o štipendiranju, torej najkasneje v šolskem oziroma študijskem letu 2013/2014, in ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu in v šolskem oziroma študijskem letu 2017/2018 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije vložiti najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2016/2017, če želijo v šolskem oziroma študijskem letu 2017/2018 neprekinjeno prejemati Zoisovo štipendijo. Vloga za nadaljnje prejemanje je dostopna na spletni strani sklada.