DomovObvestilaNa voljo sredstva za spodbujanja trajnostnega menedžmenta v gostinstvu in turizmu

Na voljo sredstva za spodbujanja trajnostnega menedžmenta v gostinstvu in turizmu

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu. Višina sredstev razpisa znaša 300.000 evrov, rok za oddajo vlog se izteče 29. avgusta 2022.

Namen javnega razpisa je spodbuditi osebe in društva, ki delujejo na področju turizma in gostinske ponudbe, k uvajanju ekološkega oziroma trajnostnega managementa in ekoloških ali trajnostnih standardov v turističnih nastanitvenih objektih, gostinskih obratih ali turističnih atrakcijah, kot so zabaviščni in tematski parki, živalski vrtovi, akvariji, muzeji, galerije, interpretacijski centri, gradovi, muzejske železnice in podobno.

Javni razpis upravičuje stroške svetovalnih in izobraževalnih storitev na področju trajnostnega menedžmenta, ki jih izvajajo zunanji svetovalci z namenom pridobitve trajnostnega znaka, stroške informiranja, komuniciranja in promocijskih aktivnosti turistične ali gostinske ponudbe ponudnika ter stroške izdelave promocijskega materiala, na katerem je jasno viden trajnostni znak.

Upravičenci so pravne in fizične osebe, društva in druge subjekte javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma in so registrirani za dejavnost po SKD 55.100, 55.201, 55.202, 55.203, 55.204, 55.209 ali 55.300, ter na področju gostinske ponudbe za dejavnosti 56.101, 56.102 in 56.105.

Višina sredstev tega razpisa je 300.000 evrov, ministrstvo bo s tem sofinanciralo pridobitev okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve, gostinske ponudnike in turistične atrakcije, višina sofinanciranja pa bo znašala največ pet tisoč evrov za posamezen projekt.

Več o pogojih in merilih javnega razpisa si lahko preberete tukaj.

Foto: Jaka Ivančič