DomovProsti čas7 napotkov za večno bele superge

7 napotkov za večno bele superge

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Če vam parajo živce madeži na vaši najljubši poletni obutvi – belih supergah – ste prišli na pravi naslov. Poglejte si načine, na katere boste vaše superge hitro in učinkovito očistili.

Nikoli jih ne dajte v pralni stroj

Belih superg nikoli ne vrzite v pralni stroj, saj jih bodo že najnežnejši programi in najnižje temperature nepovratno poškodovali. Zato jih operite na roke in jih postavite na toplo in suho mesto, da se osušijo. Prav tako jih ne dajte v sušilni stroj, saj bo slednji uničil obliko.

Čistila iz kuhinje

Kis je velikokrat v veliko pomoč pri čiščenju superg. Namočite krpo vanj in nežno pobrišite vašo obutev in kaj kmalu bo znova sijoča.

Kis lahko uporabite tudi kot čistilno sredstvo. Foto: rd.com

Kis deluje kot čarobno sredstvo tudi v mešanici z žličko sode bikarbone in malo vode. Ko boste pomešali vse sestavine, boste dobili gosto pasto, ki jo lahko s staro zobno ščetko nanesete na superge in pazljivo drgnete. Teniske nato izperite s toplo vodo in pustite na zraku, da se osušijo.

Lak

Odrgnine in razpoke na supergah lahko popravite z belim lakom za nohte. Tako boste ekspresno hitro skrili poškodovane dele vaše obutve, ki bo tako osvežena pripravljena na nadaljnjo uporabo.

Kaj pa z mastnimi madeži?

Če ste na ulici stopili v olje ali pa ponesreči po supergah polili mastno tekočino, uporabite šampon. Znova uporabite staro ščetko, šampon in toplo vodo. Tako boste rešili vaš problem!

Zobna ščetka je pogosto odgovor na umazane bele teniske. Foto: The Idle Man

Večno umazane vezalke

Prav tako kot superge tudi vezalke operite na roke – topla voda in šampon tvorita kombinacijo, ki bo vaše vezalke znova naredila bele.

Ne puščajte superg na soncu

Belih superg nikakor ne puščajte na soncu in visokih temperaturah. To bo povzročilo, da porumenijo, kar pa bo izredno težko popraviti. Postavite jih raje v omarico!

Pazljivo z gumijastim podplatom!

Na podplatu ne uporabljajte močnih belil, saj slednja lahko poškodujejo spodnji del obutve. Boljša izbira je ščetka z belo pasto za zobe, s čimer boste gumo na vaših teniskah spravili v prvotno stanje.