DomovProsti časTeh pijač ni priporočljivo piti v poletni vročini …

Teh pijač ni priporočljivo piti v poletni vročini …

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na vroč poleten dan moramo poskrbeti za osvežitev, vendar moramo pri tem paziti, katere pijače užijemo. Gazirani sokovi, alkohol in kava … to so pijače, ki jih ne smemo piti v najhujši vročini, saj lahko ogrozijo naše zdravje.

Če se alkoholu poleti ne želite odpovedati, si ga privoščite v večernih urah in ne sredi dneva. Foto: indaily.com

Poleti si nikakor ne smemo dovoliti pomanjkanja tekočine v organizmu. Premalo tekočine lahko pripelje do problemov in zapletov.

Alkoholne pijače širijo žile, kar pomeni dodatno obremenitev za srce in padec krvnega tlaka. Med drugim alkohol iz telesa odvaja vodo, kar pomeni, da lahko pride do dehidracije in težave s cirkulacijo. V kolikor se na primer kakšnemu pivu ne želite odpovedati, je priporočljivo, da si ga privoščite v večernih urah.

V pasji vročini se je potrebno izogibati tudi gaziranim pijačam, ki prav tako povzročijo dehidracijo telesa in lahko ogrozijo naše zdravje.

Ob kavi ne sme manjkati kozarec vode ali naravni sok

Kljub temu, da ima kava pozitivne učinke in v nekaterih primerih velja za zdrav napitek, je priporočljivo, da se ji v vročih dneh izogibamo. V kolikor se ji ne morete upreti, si kavo privoščite zjutraj, ko so temperature še znosne in ob njej ne pozabite popiti velike količine vode ali naravnega soka.

V vročih poletnih dneh je pitje zadostne količine vode izjemno pomembno.