DomovProsti čas6 nasvetov kako začeti dan

6 nasvetov kako začeti dan

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Če ste eden tistih, ki zjutraj stežka vstanete in ob tem potrebujete še dvojno dozo kave, vam bodo naslednji nasveti zagotovo v pomoč. Ob upoštevanju le-teh se boste počutili odlično, vaše zbujanje bo enostavno in telo vam bo hvaležno.

Raztezanje

Ko ste še v postelji, se najprej dobro pretegnite, nato pa pričnite z raztezanjem, lahko se poslužite joga vaj ali pa si privoščite popolnoma običajno raztezanje. Tako boste čez dan svoje misli lahko osredotočili na pomembne stvari.

Trening

Ko se zbudite lahko poizkusite napraviti tudi nekaj vaj kot so trebušnjaki, poskakovanje – če imate kolebnico se je ne bojte uporabiti, za tiste, ki si radi vzamete več časa pa je primerno tudi kolesarjenje, kaj je lahko lepše kot sesti na kolo in opazovati čudovit sončni vzhod, če imate v sobi v kotu že davno pozabljeno sobno kolo, pa je skrajni čas, da ga znova pričnete uporabljati.

Na kolo za zdravo telo. Ob obalni cesti vas poleg sončnega vzhoda pozdravi tudi čudovit pogled na morje. Foto: Vojko Rotar

Zmanjšajte količino popite kave

Preveč kofeina (več kot dve skodelici kave) lahko povzroči nasprotni učinek in vas namesto dodbra zbudi, uspava, še posebej, ko kofein popusti.

Voda za popoln začetek dneva

Namesto kave si zjutraj privoščite kozarec vode, ki vas bo osvežil in spodbudil vaš živčni in prebavni sistem. Voda vas bo okrepila, saj naše telo med spanjem koristi zaloge vode. Če boste zjutraj torej spili kozarec tega naravnega vira, boste pripravljeni na vse stresne situacije, ki vas čakajo skozi dan.

Izognite se velikim količinam kave. Foto: alenkamirt.si

Budilka

Svojo budilko nastavite tako, da vas bo zjutraj zbudila nežno. Glasno brnenje budilke namreč za vaše telo pomeni stres.

Zajtrk

Zjutraj si privoščite zdrav zajtrk, saj vaše telo potrebuje energijo, poleg tega pa bo zdrav zajtrk dobro vplival tudi na vaš prebavo.