DomovProsti časBliža se Fešta kalamarov

Bliža se Fešta kalamarov

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Od 11. do 14. julija bodo koprske ulice dišale po kalamarih in drugih morskih specialitetah. Bliža se tradicionalna Fešta kalamarov in Mediterana, ki bo poskrbela za nepozabno zabavo na prostem. Pestro dogajanje bo potekalo vzdolž mestne promenade od parka na tržnici do Ukmarjevega trga.

Glavno prizorišče bo ploščad pri Upravi za pomorstvo, na Ukmarjevem trgu po postavljen otroški park, kot običajno pa bodo stojnice postavljene na Pristaniški ulici od Taverne proti koprski tržnici.

Težko pričakovana Fešta kalamarov bo navdušila v četrtek, 11. julija, ko bodo za sprostitev in zabavo zaigrali Mambo Kings in Tempera band. Naslednji večer bosta za glasbene užitke poskrbeli zasedba Nočni skok in pop skupina Pop Design. Sobotni večer bodo obarvali skupina Tequila, Trio teci teci in Šturle. Fešta kalamarov se bo poslovila v nedeljo ob nežnih ritmih klap Capris, Semikanta in Solinar.

Poleg dobre glasbe ne bo manjkalo niti bogate kulinarične ponudbe, ki bo na krožnike obiskovalcev prinesla sredozemske specialitete, predvsem kalamare in druge okusne morske jedi. Tudi za razvajanje najmlajših obiskovalcev bo poskrbljeno, saj se bodo zabavali na napihljivih igralih.

V času prireditve se obetajo spremembe prometnega in parkirnega režima. Za promet bo popolnoma zaprta Pristaniška ulica, od tržnice do Ukmarjevega trga, in sicer:

  • v četrtek, 11. julija, od 16. ure do 2. ure zjutraj
  • v petek, 12. julija, od 10. ure do 3. ure zjutraj
  • v soboto, 13. julija, od 10. ure do 3. ure zjutraj
  • v nedeljo, 14. julija, od 10. ure do 1. ure zjutraj.

Zaradi prireditve bo zaprt tudi Ukmarjev trg v Kopru, na katerem ne bo mogoče parkirati od srede, 10. julija, od 8. ure dalje, do ponedeljka, 15. julija, do 12. ure.