DomovProsti časV Kopru se začenja festival Poletje z biseri v obogateni podobi

V Kopru se začenja festival Poletje z biseri v obogateni podobi

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival Poletje z biseri, ki je lani prvič razvajal občinstvo v Kopru, se letos vrača v obogateni podobi. Biserno ogrlico bo namreč sestavljalo še več členov, saj se bo tokrat na festivalu zvrstilo kar 21 različnih dogodkov. Prvi biserni večer bo na sporedu 10. julija, zadnji pa 23. avgusta.

Klasičnim sredinim koncertom v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper se bodo pridružili četrtkovi gledališkistand-up in literarni večeri v Centru mladih Koper, kjer bodo ob petkih na sporedu tudi tematski jamsessioni.

Festival bo v sredo, 10. julija 2019, otvoril njegov ambasador, Rudi Bučar, ki pravi, da je zelo počaščen, da je lahko del takega festivala tudi kot izvajalec, saj gre po njegovem mnenju pri Poletju z biseri za izbrano glasbo in izbran ambient. »Muzika je primarnega pomena in to je najlepše,« meni Bučar, ki bo za to priložnost svoje pesmi različnih glasbenih žanrov zaigral in zapel povsem sam, brez spremljevalnih glasbenikov. Obljublja železni repertoar, seveda pa bo tudi v sredo priložnost, da ga začini s kakšno svojo »cvetko«.

V lapidariju koprskega muzeja bo 17. julija slišati pesmi Kajetana Koviča o mačku Muriju, muci Maci, Čombeju in njihovih zgodbah iz Mačjega mesta, ki jih je pred 35-leti uglasbil Jerko Novak in zapela Neca Falk.

24. julija na muzejski vrt prihaja eden najzanimivejših in najbolj ustvarjalnih hrvaških duetov Alba & Leo, ki ga sestavljata Alba Nacinovich, večkrat nagrajena skladateljica in diplomirana jazz pevka, ter kitarist in doktor znanosti Leo Škec.

Nato se bosta festivalski publiki predstavila hudomušna in eksotična devetčlanska primorska vokalno-instrumentalna skupina Nesesari Kakalulu, ki bo z ritmično orientirano glasbo med obiskovalce sejala pozitivne vibracije, in Jure Lesar, umetnik, skladatelj, pesnik, tudi aktivist, ki bo svoj repertoar odigral z razširjeno zasedbo v akustični enačici.

Prva med avgustovskimi bo glasbena zgodba koroške pevke in kitaristke Ditke. Sledilo bo nekaj »mehkega, prijetnega in toplega«, nastop glasbene zasedbe Pliš, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer ter Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Festival bo zaključila ena izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni, zasedba Hamo & Tribute 2 Love. Na tokratnem koncertu bodo predstavili skladbe v slečeni različici. Vroče bo!

Vstopnice so naprodaj na Eventimovih prodajnih mestih ali na dan koncerta na blagajni prizorišča.