DomovProsti časCDA: O novih možnostih kakovostnega bivanja starejših v Sloveniji

CDA: O novih možnostih kakovostnega bivanja starejših v Sloveniji

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V centru dnevnih aktivnosti za starejše občane bo v sredo, 13. decembra, ob 11. uri, potekala okrogla miza “Sobivamo v Kopru”, na temo razvoja novih možnosti kakovostnega bivanja starejših v Sloveniji.

Na okrogli mizi bodo govorili o tem, kaj opredeljuje kakovostno bivanje starejših in kako ga zagotavljati, o željah, potrebah ter možnosti bivanja starostnikov na lokalnem nivoju, o sobivanju kot eni od možnosti, ki so zelo uspešne v tujini ter o rešitvah, ki se razvijajo na nivoju države in na Obali.​

“Sedanjim ter prihodnjim generacijam starejših moramo vzpostaviti boljše pogoje za kakovost življenja,” so zapisali na Ministrstvu za okolje in prostor (organizator dogodka) in dodali, da je eden osrednjih ciljev predvsem zagotoviti primerno bivalno okolje za starejše.

Tokratna okrogla miza bo potekala na temo razvoja novih možnosti kakovostnega bivanja starejših v Sloveniji. Foto: CDA

Na okrogli mizi bodo sodelovali: Lidija Stebernak – državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor, Alenka Ogrin – vodja projektov pri Zvezi društev upokojencev Slovenije,
Cvetka Jagodič – predsednica Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper, Helena Videtič – vodja Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper, Goran Malenič – direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper, mag. Črtomir Remec – direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, mag. Andrej Hudoklin – direktor Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, mag. Aco Prosnik – klinični psiholog in varuh bolnikovih pravic.