DomovProsti časPrazen koš, polna denarnica v Kopru

Prazen koš, polna denarnica v Kopru

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V prostorih Centra mladih Koper danes, ob 16.30, pripravljajo brezplačno praktično delavnico “Prazen koš, polna denarnica”, na kateri vam bodo Ekologi brez meja v sodelovanju z Marjetico Koper in Centrom mladih Koper predstavili, kako prihraniti s preudarnimi nakupi in kako je mogoče bolj kakovostno živeti z manj embalaže.

Število udeležencev je omejeno, obvezne prijave organizatorji zbirajo na tej povezavi: https://goo.gl/forms/RrcYx8EKmgqbRfsP2.

Na delavnici, ki bo potekala dve uri boste najprej spoznali kaj sploh dom brez odpadkov je, nato pa se boste sprehodili po Kopru in obiskali trgovine v okolici, ki že ponujajo določene izdelke brez embalaže. Napotili se boste tudi v “konvencionalne” prodajalne ter poskusili nakupovati s čim manj embalaže.

Delavnica je vezana na aktualno problematiko zmanjšanja odpadkov in ohranjanja naravnih virov. Že s spremembo nakupovalnih navad lahko znatno zmanjšamo količino odpadkov v našem domu, pri tem pa prihranimo denar in dvignemo kakovost našega življenja.