DomovProsti časDobrodošli na Mali delavnici mehatronike

Dobrodošli na Mali delavnici mehatronike

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Za vse mlade navdušence nad razvojem tehnike, Srednja tehniška šola Koper od 27. do 29. junija organizira Malo delavnico Mehatronike.

Lahko trdimo, da je danes računalnik prisoten prav na vseh področjih, od vzgoje, medicine, živilstva, meteorologije pa vse do avtomobilizma, računalništva… Zagotovo pa v tehniki ni več področja, ki bi si ga lahko predstavljali brez računalniško podprtih sistemov. Tako se je razvilo področje, ki združuje mehanske in elektronske sisteme, mehatronika.

V tehniki ni več področja, ki bi si ga lahko predstavljali brez računalniško podprtih sistemov. Foto: wikipedia.org

Mala delavnica Mehatronike

Na svoj račun bodo tako prišli učenci 3. triade koprskih osnovnih šol, seveda pa so dobrodošli tudi vsi učenci iz ostalih slovenskih osnovnih šol. Zanimiva delavnica bo potekala na Srednji tehniški šoli Koper od 27. do 29. junija, in sicer vsak dan od 9. ure do 13. ure.

Mladi mehatroniki bodo na delavnici lahko sestavili, povezali in programirali čisto svojo preprosto mehatronsko napravo. Udeležence tako torej čaka zanimiva izkušnja, saj bodo popolnoma sami usposobili napravo.

Prijave na delavnico, ki stane 30 evrov, so možne na mic@sts.si ali pa pokličete na telefonsko številko 05  66 25 230. Prijave zbirajo do 23. junija oz. do zapolnitev mest.