DomovNaši krajiCAPRISOV KONCERT: Plavi Orkestar v Kopru snemali svoj prvi live album

CAPRISOV KONCERT: Plavi Orkestar v Kopru snemali svoj prvi live album

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koncert Radia Capris je tudi letos potrdil status največje glasbene zabave na Obali. Na polnem Titovem trgu v mestnem jedru Kopra je množica norela do zgodnjih jutranjih ur. Na velikem odru so se najprej zvrstili primorski glasbeniki in slovenski rockerji Šank Rock, za vrhunec večera pa še jugoslovanske legende Plavi Orkestar.

Občinstvo, ki je od 17. ure dalje čakalo na svoje priljubljene izvajalce, so najprej ogrele tri še neuveljavljene lokalne skupine, izbrane preko radijskega glasbenega natečaja. ReRum, Infamous Love in NINA so tako dobili izjemno priložnost predstaviti se širši javnosti in nastopiti ob boku velikanov slovenske in tuje glasbene scene.

Foto: Jaka Ivančič

Razgret Titov trg ob zvokih največjih uspešnic

Za kako posebno doživetje gre, najbolj ve mlada rock skupina Teengares, ki je to priložnost dobila pred dvema letoma, letos pa se je pridružila »velikim« imenom. Sledil je nastop poslušalcem Radia Capris zelo dobro poznanega Žige Rustja ter treh deklet, Marine Martensson, Lee Sirk in Štefice Stipančević – Steffy. Caprisov oder je do zadnjega kotička letos zasedla še 60-članska zasedba Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič in poskrbela, da je občinstvo dodobra ogrelo svoje glasilke.

Foto: Jaka Ivančič

Ko je noč padala, sopara pa se stopnjevala, so s svojimi uspešnicami občinstvo še dodatno razgreli Šank Rock, za še glasnejše prepevanje in plesanje pa so poskrbeli Plavi Orkestar, ki so na Obali nastopili po dolgih 15 letih, priložnost pa izkoristili še za snemanje svojega prvega live albuma z naslovom Everblue 2017 LIVE. Niti koncerta sta na odru ves večer prijetno pletla Katja Pišot Maljevac in Luka Rudl, ob prenosu v živo pa so koncert komentirali Caprisovi voditelji Žiga Rustja, Matej Arh in Klara Beltram.

Foto: Jaka Ivančič

Tudi letos koncert z dobordelno noto

Radio Capris je tudi letos en evro od vsake prodane vstopnice namenil v dobrodelni namen. Potem, ko je že pomagal Zdravstvenemu domu Koper pri nakupu EKG-ja in mali Danaj pri zdravljenju težke bolezni, je letos zbrana sredstva namenil Oddelku za pediatrijo Splošne bolnišnice Izola. Kot je povedala predstojnica oddelka, dr. Ivica Smajla, ki je dobrodelni ček prevzela skupaj z medicinsko sestro Dorotejo Dobrila, bodo donacijo porabili za nakup nujno potrebnega aparata za astmo.