IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Domač jagodni sladoled

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletne temperature kličejo po sadnih osvežitvah, ki jih na enostaven način lahko pripravimo kar doma. Za vas smo izbrskali recept za pripravo domačega jagodnega sladoleda, ki se bo še kako prilegel v nedeljskem popoldnevu.

Sestavine:

60 dag jagod
3 dl grškega jogurta
3 žlice medu
2 žlici limoninega soka
2 vrečki vanilijevega sladkorja

Foto: alisonsmith.com

Priprava:

Očiščene jagode razpolovite in pretlačite s paličnim mešalnikom. Primešajte med, vanilijev sladkor, limonin sok in grški jogurt.

Dobro zmešano maso prelijte v skledo, jo pokrijte in postavite v zmrzovalnik za vsaj pet ur. Sladoled vzemite iz hladilnika deset minut pred serviranjem. Okrasite ga z jagodami, keksi, lističi mandljev …

Dober tek!