DomovProsti časFerrari praznuje 70 let

Ferrari praznuje 70 let

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Mineva 70 let odkar je prvi znameniti črni žrebec zapeljal iz tovarne vozil Ferrari v italijanskem mestu Maranello. Kot del proslavljanja obletnice se bo približno 500 vozil te znamke zbralo v Milanu in se za vikend podalo po poti spomina na začetke znamenite avtomobilske znamke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po srečanju v Milanu se bo kavalerija vozil odpravila v Modeno, rojstni kraj ustanovitelja avtomobilskega podjetja Enza Ferrarija. Nato se bodo odpravili še v mesto Maranello, kjer avtomobile izdelujejo že od druge svetovne vojne.

Spomnimo, da je na ulicah koprskega mestnega jedra in ob pravkar prenovljeni obalni cesti konec avgusta potekalo snemanje oglasnega spota za povsem nov model avtomobila Ferrari Portofino. 

Vir: Avto Magazin

Črni žrebec

Logotip podjetja je črni žrebec, ki ga je Ferrari izbral kot spomin na italijanskega letalskega heroja iz prve svetovne vojne Francesca Baracca, ki je na svoje letalo vedno narisal žrebca. Ferrari je nato črnemu žrebcu dodal rumeno ozadje, ki je barva njegove domorodne Modene. Na vrhu logotipa so še barve italijanske zastave.

“Ferrari je mistična znamka, ima veliko število zgodovinskih uspehov na področju hitrosti in predstavlja samo smetano izdelave športnih avtomobilov,” je dejal zgodovinar avtomobilizma Patrice Verges.

Začetki podjetja segajo v leto 1929, ko je bivši dirkač Ferrari ustanovil podjetje Scuderia Ferrari, ki je sprva delovala pod okriljem podjetja Alfe Romeo. Podjetje Ferrari je zaživelo leta 1947 s sedežem v mestu Maranello.

Avtomobili znamke Ferrari so hitro navdušili višji razred in še danes ostajajo rezervirani za peščico tistih, ki so za nakup avtomobila pripravljeni plačati najmanj 150.000 evrov. Cene omejenih izdaj znajo doseči tudi ceno višjo kot milijon evrov.

Avtomobili Ferrari so zagotovo najbolj poznani po dirkalnem tekmovanju Formula 1, kjer je Ferrari najuspešnejše podjetje v tekmovanju. Do danes so njihovi dirkači osvojili 16 svetovnih naslovov, med katerimi je najbolj znan Nemec Michael Schumacher, ki je naslov osvojil petkrat

Najnovejši Ferrari bo zapeljal iz Kopra