Festival Malvazija je pred vrati

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Kongresni center prenovljenega Hotela Slovenija bo ta konec tedna znova gostil ljubitelje zlate rujne kapljice. V Portorož namreč prihaja festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, ki bo gostil več kot 50 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okusili več kot 110 različnih malvazij, med njimi tudi tri iz italijanske Apulije (Puglia).

Festival Malvazija se bo s slavnostnim odprtjem začel v nedeljo, 13. marca, ob 15. uri, ko bo predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič podelila priznanja vinarjem, ki bodo na ocenjevanju Sommelier Slovenije 2016 osvojili največ točk. Foto: arhiv ekoper.si

Predstavitev več kot 100 izjemnih malvazij

V marcu se v Portorožu že tradicionalno zberejo številni vinarji in ljubitelji dobrega vina iz Slovenije in tujine. Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, ki ga vsako leto prireja Društvo vinogradnikov slovenske Istre, bo letos potekal že devetnajstič. Obiščete ga lahko v nedeljo in ponedeljek, 12. in 13. marca.

Festival Malvazija se bo s slavnostnim odprtjem začel v nedeljo, 13. marca, ob 15. uri, ko bo predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič podelila priznanja vinarjem, ki bodo na ocenjevanju Sommelier Slovenije 2016 osvojili največ točk.

“Letos smo se odločili za vstopnino na festival, ki bo znašala 10 evrov, 5 evrov pa bo znašala kavcija za kozarec. Na festivalu se namreč predstavlja več kot 100 izjemnih malvazij, ki si zaslužijo visoko spoštovanje, meni Ingrid Mahnič in dodaja, da bodo tudi letos za obiskovalce pripravili brezplačne delavnice. Na dveh strokovnih delavnicah bodo obiskovalci spoznali zmagovalne malvazije, za kulinarične presežke pa bo poskrbel Tomaž Bevčič iz restavracije RiziBizi. *