DomovProsti časGlasbeno, zabavno in športno v avgust

Glasbeno, zabavno in športno v avgust

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi v mesecu avgustu nas v Mestni občini Koper čaka vrsta nepozabnih poletnih prireditev. Zbirni koledar avgustovskih prireditev so v teh dneh prejela vsa gospodinjstva v občini. Na voljo pa je tudi v TIC-u Koper, v Pretorski palači.

Medtem ko se v teh dneh v Loparju odvijajo Dnevi sv. Jerufa, ki bodo trajali vse do 7. avgusta, lahko nocoj v Laborju in na koprskem Ukmarjevem trgu uživate ob lutkovnih predstavah in ostalem programu 15. Alpe Adra PUF Festivala, koprski Martinčev trg pa bo nocoj ob 20. uri s predstavo Berite novice v izvedbi Kulturnega društva Stane Sever Ribnica na Pohorju znova prizorišče Poletnih gledaliških večerov.  Jutri zvečer, 2. avgusta, ne gre zamuditi Otroškega poletnega gledališkega vrtiljaka na Čevljarski ulici, PUF-a na Ukmarjevem trgu in sklepnega večera Jeff-a ob 20.30 na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper.

Koper tudi avgusta napoveduje živahno dogajanje. Foto: Vojko Rotar

Vrnite se v čas uspešnic Lucia Battistija

Eden odmevnejših dogodkov tega meseca bo ta četrtek, 3. avgusta, ko bo v Taverni nastopila skupina Canto libero, ki vas bo z odlično izvedbo vrnila v čas uspešnic Lucia Battistija. Konec tedna oziroma med 4. in 6. avgustom pa lahko obiščete tradicionalno šagro – Guoštovco v Dekanih, ki jo bo v soboto zaznamovala Šagra v maškarah, 4. avgusta pa se lahko odpravite tudi v Smokvico na prireditev Mladost v Smokvici, kjer bodo primorski DJ-ji poskrbeli za zabavo v ritmih elektronske glasbe.

Še en nepozaben večer nas čaka prihodnji ponedeljek, 7. avgusta, ko bo koprski Titov trg gostil vrhunski koncert opernih arij Nessun dorma, 10. avgusta pa ne gre zamuditi koncerta Dubioze Kolektiv na koprskem Ukmarjevem trgu ter Cuban Salsa festivala, ki ga bo Taverna gostila 11. in 12. avgusta. V sklopu Poletnih koncertov v Taverni bo 14. avgusta nastopila Kristina Oberžan & Band, 21. avgusta pa skupina Dobrek Bistro.

Dva odlična glasbena dogodka se bosta odvila tudi v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja, kjer bo 10. avgusta Koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, in v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, kjer bo 26. avgusta Koncert češkega ženskega pevskega zbora Cantica Bohemica, MePZ Obalca Koper in MoPZ Srečko Kosovel Ajdovščina.    

Sicer pa se bodo skozi ves mesec v Kopru nadaljevali Primorski ulični festival PUF, Otroški poletni gledališki vrtiljak, Poletni koncerti v Taverni, Poletni torkovi gledališki večeri na Martinčevem trgu, Glasbeni Utrinki in Poletni večeri pod drevesom.
Tudi v avgustu lahko vsak dan v tednu obiščete park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper na kopališču Žusterna. Foto: arhiv ekoper.si

Športne aktivnosti prav za vsakogar

Zanimivih bo tudi še nekaj dogodkov na zelenem podeželju občine, kot so vaška šagra v Dolu 12. avgusta, 15. avgusta Boberfest in Srečanje pihalnih orkestrov 19. avgusta v Pobegih.

Avgust bo tudi športno obarvan. 13. avgusta bo na programu 29. Mednarodna regata Capris 2017 v kajaku in kanuju na mirnih vodah, 16. avgusta pa v Žusterni t.i. igre brez meja oziroma City games, medtem ko bodo 26. avgusta v Truškah pripravili 3. Šagro športa. Prav tako lahko tudi v avgustu vsak dan v tednu obiščete park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper na kopališču Žusterna.

Pestro avgustovsko dogajanje bosta sklenili še dve priljubljeni tradicionalni prireditvi, in sicer Pozdrav poletju 20. avgusta v Taverni in Oživela ulica, ki bo 30. avgusta popestrila dogajanje na Kidričevi ulici in Titovem trgu.

Glavnina avgustovskih prireditev je zbrana na koledarju prireditev, ki so ga v teh dneh prejela vsa gospodinjstva v občini oziroma je dostopen v TIC-u v Pretorski palači, prav tako je koledar objavljen na www.koper.si.