DomovProsti časTaverna v znamenju glasbe Lucia Battistija

Taverna v znamenju glasbe Lucia Battistija

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta četrtek bo koprska Taverna gostila nepozabni poletni koncert tržaške skupine Canto libero, ki občinstvo navdušuje s skladbami velikega italijanskega kantavtorja Lucia Battistija.

Italijanska 12-članska zasedba Canto libero je v zadnjih treh letih poskrbela za več kot 10 tisoč spektaklov. Z uspešnicami dveh velikih imen italijanske glasbe, Luccia Battistija in Giulia Rapettija – Mogola, je nastopila na številnih odrih po Italiji in na Hrvaškem, v Kopru pa smo akustično izvedbo skupine gostili pred dvema letoma v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Ta četrtek, 3. avgusta, bo skupina ob 20.30 nastopila na odru koprske Taverne in koprskemu občinstvu poleg Battistijevih zimzelenih uspešnic, kot so Dieci ragazze, La canzone del sole in številne druge, predstavila tudi pravkar izdano novo zgoščenko. Da je zasedba Canto libero veliko več kot zgolj »cover band« priča izjava Mogola po enem od njihovih koncertov, ko je izjavil, da so odigrali tako, »kot bi si želel sam Lucio«. Vstop na četrtkov koncert bo prost.