Frtalja je priljubljena jajčna jed, ki jo znajo naše none pripraviti na vse mogoče načine. Za vas smo izbrskali zanimiv recept, ki bo zagotovo zadovoljil še tako zahtevnega jedca.
V frtaljah kraljujejo različna zelišča, ki pa jih prilagodimo glede na letni čas oziroma razpoložljivost.
Sestavine:
4 jajca
250 g moke
100 ml mleka
30 g naribanega sira
4 rezine pršuta
šopek zelišč (drobnjak, bazilika, peteršilj, melisa, meta, rožmarin ipd.)
sol
poper
oljčno olje
Priprava:
Za frtaljo s pršutom najprej razžvrkljamo jajca skupaj z mlekom, dodamo moko in nariban sir, sol in poper. Mešamo, da nastane enotna gosto tekoča masa. V višjo ponev, v kateri smo segreli olje, zlijemo maso. Frtaljo potresemo s sesekljanimi zelišči (po okusu), koščki pršuta in pečemo. Ko jajca zakrknejo, jo obrnemo in popečemo še na drugi stani. Ko je pečena, jo narežemo in postrežemo.
Pa dober tek. *