Iz kuhinje že diši: Klapavice na buzaro

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Današnji recept je za vse tiste, ki ljubite morsko hrano. Školjke so zagotovo odlična izbira, če želite presenetiti svojo partnerko/partnerja z odličnim kosilom. Veljajo namreč za odličen afrodizijak.

Sestavine:

  • 4 žlice olivnega olja
  • 3-5 stokov česna
  • 2-3 žlice drobtin
  • 0,5 šopka peteršilja
  • 2 dl belega vina
  • 1 kg svežih klapavic
  • sol po okusu
Foto: vivi.si

Priprava:

Školjke najprej očistimo in operemo. Poškodovane in odprte školjke, ki se ob dotiku ne zaprejo, zavržemo. Preostale školjke pa z vodo temeljito očistimo in za 20 minut namočimo v mrzlo, rahlo osoljeno vodo, da se izloči ves pesek.

V loncu segrejemo olivno olje in mu dodamo drobno nasekljan česen, ki ga med mešanjem na hitro popražimo. Dodamo eno žlico drobtin, polovico sesekljanega peteršilja in vino. Vse skupaj premešamo, zavremo in v lonec stresemo očiščene školjke, ki jim dodamo še preostali peteršilj. Lonec pokrijemo in školjke na visoki temperaturi kuhamo 10 minut. Med kuhanjem lonec večkrat dobro potresemo.

Ko je kuhano, školjke, ki se niso odprle, takoj zavržemo, odprte pa poberemo iz lonca in serviramo. V lonec z omako stresemo preostale drobtine, premešamo in po okusu začinimo s soljo. Kuhamo še 1 do 2 minuti in jo nato polijemo po školjkah.