Queeni bodo izdali svojo različico družabne igre

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Kitarist skupine Queen Brian May je napovedal, da bodo izdali svojo različico monopolija, ki bo oboževalce Queenov popeljala po zgodovini in ključnih trenutkih legendarne skupine. Igro so na skrivaj pripravljali že leta, pri čemer je bilo delo po Mayevih besedah vznemirljivo, kot bi snemali album. Igra bo na prodajne police prišla v začetku maja.

Cilj igre ne bo postati “nepremičninski mogotec”, pač pa bodo oboževalci Queenov lahko gradili kariero skupine in se izogibali previsokim davkom, zaporu in korupciji, je pravila igre povzela ameriška glasbena revija Rolling Stone.

Foto: goliath.com

Monopoli po igralce popeljal po zgodovini skupine, vse od njihovih začetkov leta 1970 na Imperial College v Londonu do zadnjega nastopa s Freddiejem Mercuryjem v parku Knebworth leta 1986. “Odpravite se na svetovno turnejo z zasedbo in kupite veličastne lokacije in uspešnice,” navodila nagovarjajo igralce.

S Queeni in njihovimi uspešnicami bodo povezane tudi figurice. Med njimi bodo robotski velikan iz naslovnice njihovega šestega studijskega albuma News of the World, kolo z referenco na hit Bicycle Race, sesalnik z aluzijo na videospot s skladbo I Want to Break Free, kladivo, ki se nanaša na pesem Hammer to Fall, in Mayeva kitara.