IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Polnjene bučke

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletje je čas, ko na krožnikih kraljuje lahka hrana. Za vas smo izbrskali idealen poletni recept, ki bo zagotovo zadovljil vse okuse. Privoščite si polnjene bučke.

Sestavine:

  • 4 manjše bučke
  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 300 g piščančjega mesa brez kosti in kože (namesto piščančjega mesa lahko uporabite tudi mleto meso ali tuno)
  • 3 – 4 žlice paradižnikove mezge
  • sol in mleti poper
  • 5 žlic kisle smetane
  • 150 g naribanega sira
Bučke operemo, osušimo in razpolovimo. Z žlico izdolbemo sredico in bučke posolimo.

Priprava:

Bučke operemo, osušimo in razpolovimo. Z žlico izdolbemo sredico in bučke posolimo. Nato jih zložimo na papirnate brisačke, tako da izdolbena stran gleda navzdol.

Čebulo drobno sesekljamo. Piščančje meso ali mleto meso ali tuno in 2/3 izdolbene sredice bučk, ki smo jih narezali na manjše kose, damo v ponev v kateri smo predhodno popražili čebulo. Po okusu začinimo s soljo in poprom, dodamo paradižnikovo mezgo in na hitro podušimo.

Po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko razporedimo izdolbene polovice bučk, ki jih nadevamo s pripravljenim nadevom ter potisnemo za 15 minut v pečico. Pečemo na 200 stopinj celzija.

V skledici gladko razmešamo kislo smetano, ki jo, ko vzamemo bučke iz pečice polijemo po vrhu in naribamo sir. Jed pečemo v ogreti pečici še 5 minut, da se sir stopi in lepo zapeče.

Dober tek!