IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Pripravite odličen sataraš

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Ne veste kaj bi s paradižniki in paprikami, ki ležijo na polici v hladilniku? Pripravite sataraš. Sataraš je preprosta, zelo okusna jed, pripravljena iz dušene zelenjave, ki ji lahko po želji dodate še umešana jajca. 

Sestavine:

  • 1 čebula
  • žlica maščobe
  • 4 paprike (po možnosti različnih barv)
  • 4 paradižniki
  • sol
  • poper
  • mleta paprika
  • 4 jajca
Foto: hrvatskiglas-berlin.com

Priprava:

Zelenjavo narežemo na manjše kose, jajca pa razžvrkljamo. Na maščobi prepražimo čebulo, ki ji dodamo narezano papriko in paradižnik. Ko izhlapi voda, ki jo je spustila zelenjava, vse skupaj zalijemo z razžvrkljanimi jajci. Jajca naj zakrknejo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Če sataraša ne želimo pripraviti z jajci, zelenjavo zalijemo z vodo in kuhamo dokler ni paprika mehka.

Sataraš lahko jeste kot samostojno jed ali pa zraven pripravite še krompir, pašto, njoke ali riž.

Dober tek!