Sladki krompir je zelo bogat s prehranskimi vlakninami, hkrati pa vsebuje veliko močnih antioksidantov, še posebej bogat je z beta-karotenom. V njem najdemo veliko vitamina A, kalija in kalcija. Poleg tega je v njem tudi veliko fitokemikalij, med njimi je kvercetin, ki ima močno protivnetno delovanje. Za vas smo izbrskali odličen recept kako ga lahko pripravite.
Sestavine:
- 2 srednje velika sladka krompirja
- 1 skodelica kuhane čičerike
- 3 skodelice špinače (približno 125g)
- olje
Mešanica začimb za pripravo čičerike:
- 1/3 čajne žlice paprike
- ¼ čajne žlice mletega koriandra
- ¼ čajne žlice ingverja v prahu
- 1/3 čajne žlice kurkume
- 1/3 čajne žlice česna v prahu
- ščepec soli
- Ščepec popra
Priprava:
Krompir operete in prepolovite. Polovici premažite z oljem in ju nato postavite v pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. Pekač položite v pečico in pečite 10 minut na 200 stopinjah celzija. Nato v ponvi segrejte žlico olja, ki mu nato dodajte čičeriko ter začimbno mešanico. Pražite nekaj minut.
V drugi ponvi segrejte pol žlice olja in dodajte špinačo, žlico limoninega soka in vse skupaj solite. Dušite 2 minuti.
Ko je krompir pripravljen, potlačite njegovo sredino, da napravite prostor za nadev. Vse pripravljeno nadevate in nato po želji potresete še s peteršiljem.
Dober tek!