Iz kuhinje že diši: Ribje pleskavice na žaru

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Za letošnji prvomajski piknik lahko svoje goste presenetite z malce drugačnimi jedmi. Za vas smo izbrskali izviren recept za pripravo ribjih pleskavic. Tako pripravljene pleskavice so hitro pečene in so dobra alternativa tudi za tiste, ki ne marajo mesnih pleskavic.

Sestavine:

1 kg ribe (oslič)
šopek zelenjave za juho (korenje, peteršilj, zelena, kolerabica)
1 glavica čebule
sol
poper
4 jajca
sladka rdeča paprika
2 stroka česna
olje

Ribje pleskavice lahko uporabite pri pripravi hamburgerjev. Foto: bigredkitchen.com

Priprava:

Zelenjavo skuhajte v slani vodi in ji dodajte očiščeno ribo. Kuhajte, dokler se riba ne zmehča. Vodo odcedite in odstranite vse ribje koščice. Meso ribe sesekljajte skupaj z zelenjavo.

Dodajte na drobno sesekljan česen, poper, rdečo papriko in jajca ter vse skupaj dobro premešajte. Iz gladke zmesi oblikujte pleskavice. Premažite jih z oljem in jih specite na žaru.

Pa dober tek. *