DomovProsti časIZ KUHINJE ŽE DIŠI: Vložene pečene paprike

IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Vložene pečene paprike

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Da vas bodo pridelki iz domačega vrta in sadovnjaka lahko spremljali celo zimo, si lahko na enostaven in hiter način pripravite ozimnico. Proces je res zelo enostaven in vsekakor vreden truda, saj boste lahko v zimskih dneh uživali v odličnih sadnih in zelenjavnih dobrotah. Za vas smo izbrali enostaven recept za vložene pečene paprike, ki bodo v zimskem času zelo prijale kot nadomestek solate, ali služile kot odličen dodatek k mesnim narezkom.

Foto: You Tube

Sestavine:

rdeča paprika
česen
kis, sol, sladkor in voda

Postopek:

Paprike razpolovimo, jim odstranimo seme in jih polagamo v pekač (tako, da je prerezana stran spodaj).

Naložimo jih eno do druge, pokrijemo z aluminijasto folijo in damo peči. Ko so pečene in gre kožica lepo stran, jih olupimo in zložimo v kozarce skupaj s celimi stroki česna ter zalijemo z mešanico vročega kisa (8 dl vode, 2 dl kisa za vlaganje) in 1 žličko soli in 1 žličko sladkorja.

Vroče zapremo s pokrovčki in shranimo.

Pa dober tek!