DomovKultura“KNJIŽNICA NA PLAŽI”: Poletno branje v objemu morja in sonca

“KNJIŽNICA NA PLAŽI”: Poletno branje v objemu morja in sonca

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Že s 15. junijem boste lahko v objemu morja in sonca vaše najljubše čtivo prebirali na koprski mestni plaži, s 1. julijem pa v Žusterni.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper je letos svoj projekt »Knjižnica na plaži« razširila vzdolž slovenske obale. Že znanim lokacijam kot je Mestno kopališče Koper, Kopališče Žusterna, Centralna plaža v Portorožu in kopališče Valdoltra se bo pridružila še nova lokacija: Arheološki park Simonov zaliv.

Namesto v knjižnico, kar na plažo!

Knjižnica na plaži je akcija promocije branja z izposojo in vračilom knjig, na za to dejavnost nekoliko neobičajnem mestu: mestnem kopališču – plaži.  Odprta bo v poletnem času od 10.00 do 18.00, vse do 31. avgusta.

Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih, namesto knjižnice, povsem razumljivo raje obiskujejo plaže in druge kraje za oddih.
Foto: manchesterpl.org

“Knjigo želimo približati vsem potencialnim uporabnikom, ki še niso člani knjižnice, in ki bodo ravno zaradi Knjižnice na plaži morda vpisali v knjižnico. Gradivo je na voljo tudi vsem tistim uporabnikom, ki niso utegnili, ali pa so enostavno pozabili, da bi si priskrbeli “kaj za branje” tudi v času (po)letnega dopusta, so nam sporočili iz Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru.

Za Knjižnico na plaži so naredili poseben izbor gradiva in ga uredili v “premično zbirko.” Knjige, ki si jih boste izposodili na plaži, lahko vrnete v katerem koli oddelku ali enoti knjižnice, vključno s plažo.

“Prepričani smo, da bo s svojo atraktivno vsebino Knjižnica na plaži kot že v prejšnjih letih pritegnila veliko pozornost kopalcev in javnosti, pričakujemo nove uporabnike in veliko medijsko odmevnost, saj bo knjižnica zasedala najboljše lokacije (tiste v senci) kopališč v Kopru, Izoli, Portorožu in Ankaranu,” še dodajajo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja.