DomovProsti časKoprski osnovnošolci z Ribičem Pepejem na plaži

Koprski osnovnošolci z Ribičem Pepejem na plaži

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so učenci prvih treh razredov Osnovne šole Koper na koprski mestni plaži zaplesali in zapeli nekaj veselih pesmic s Čuki in Ribičem Pepejem.

Včerajšnje snemanje si bomo lahko ogledali po začetku sezone, na prvem programu nacionalne televizije TV SLO 1. Prizori, posneti na koprski mestni plaži, bodo z gotovostjo ostali v trajnem spominu otrok, ki so se včeraj zapisali med televizijske zvezde.

Včerajšnje snemanje si bomo lahko ogledali po začetku sezone, na prvem programu nacionalne televizije TV SLO 1. Foto: Vojko Rotar

Otroška nadaljevanka Ribič Pepe je namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Prizori, posneti na koprski mestni plaži, bodo z gotovostjo ostali v trajnem spominu otrok, ki so se včeraj zapisali med televizijske zvezde. Foto: Vojko Rotar

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.